Faszerowane pomidorki koktajlowe
Składniki
plaster polędwicy łososiowej o grubości 1 cm
duża garść rukoli
2 czubate łyżki sera twarogowego typu włoskiego
10 pomidorków cherry
1 łyżka jogurtu naturalnego
przyprawy: sól, pieprz
Sos:
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 filet anchois
łyżeczka posiekanych ziół (np. listki bazylii, tymianku, oregano, pietruszki)
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Przygotuj farsz: polędwicę pokrój na małe kawałeczki. Rukolę drobno posiekaj. Do polędwicy dodaj rukolę, pokruszony ser i łyżkę jogurtu, przypraw solą i pieprzem.

Przygotuj sos: olej wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz ziołami. Dodaj pokrojone w kosteczkę anchois i wymieszaj ponownie.

Pomidorki umyj i przekrój na połowy, usuń pestki za pomocą małej łyżeczki. Napełnij pomidorki farszem i każdy osobno polej sosem z kawałkami anchois.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
1 tydzień temu
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
1 tydzień temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy