Przepisy Faszerowane pomidorki koktajlowe

Składniki

1 plaster polędwicy łososiowej (o grubości 1 cm)
1 garść rukoli (duża)
2 łyżki ricotty (czubate)
10 pomidorków koktajlowych
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
pieprz czarny mielony
Sos:
1 łyżka cytryny (sok z cytryny)
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 anchois
½ łyżeczki świeżej bazylii (posiekanych liści)
½ łyżeczki tymianku świeżego (posiekanych liści)
½ łyżeczki świeżego oregano (posiekanych liści)
½ łyżeczki natki pietruszki (posiekanych liści)
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Przygotuj farsz: polędwicę pokrój na małe kawałeczki. Rukolę drobno posiekaj. Do polędwicy dodaj rukolę, pokruszony ser i łyżkę jogurtu, przypraw solą i pieprzem.

Przygotuj sos: olej wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz ziołami. Dodaj pokrojone w kosteczkę anchois i wymieszaj ponownie.

Pomidorki umyj i przekrój na połowy, usuń pestki za pomocą małej łyżeczki. Napełnij pomidorki farszem i każdy osobno polej sosem z kawałkami anchois.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8