Przepisy Faszerowana noga kaczki

Składniki

2 udka z kaczki
2 cebule
200 g pieczarek
1 jajko
2 łyżki świeżego majeranku (listków)
olej słonecznikowy
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Nogi kaczki umyj i podetnij błony tuż przy mięsie, aby zdjąć skórę z nóg kaczki. Skórę ściągnij powoli, uważnie, aby jej nie uszkodzić. Gdy już dojdziesz do podudzia (tuż przy kostce), odrąb udko, zostawiając kostkę ze skórą. Mięso oddziel od kości ostrym nożem i zmiel w maszynce do mięsa. Cebulkę drobno posiekaj, pieczarki umyj i pokrój w plastry. Następnie przesmaż na ok. 2 łyżkach oleju przez ok. 20 min, do momentu aż pieczarki puszczą sok. Grzyby z cebulką dodaj do zmielonego mięsa z kaczki. Całość dopraw solą i pieprzem, dodaj świeży majeranek i wymieszaj.

Ściągniętą skórę napełnij przygotowanym farszem i zaszyj tak, aby zachować kształt nogi kaczki. Faszerowaną nogę zawiń w folię aluminiową i piecz ok. 30 min w temp. 200°. Po wyjęciu obsmaż nogę (pod przykryciem) z obu stron na ok. 4 łyżkach oleju. Przed podaniem usuń nitki. Podawaj z ziemniakami z wody i sałatą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8