Przepisy Fasolka zapiekana z pomidorami

Składniki

150–200 g kiełbasy lub kabanosów

200 g fasoli czerwonej (może być z puszki)

10 pomidorków truskawkowych

1 mała cebula biała

1 ząbek czosnku

1 łyżka koncentratu pomidorowego

50 g sera żółtego

1 łyżka parmezanu

2 łyżki oliwy z oliwek

listki świeżej bazylii do dekoracji

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Pomidorki umyj i przekrój na połowę. Cebulę i kiełbasę pokrój w plastry i podsmaż chwilę na patelni z 1 łyżką oliwy. Czosnek drobno posiekaj. Ser żółty pokrój w drobną kostkę. Do dużej miski wsyp fasolę, cebulę, kiełbasę, posiekany czosnek i 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. Następnie dodaj ser żółty i 1 łyżkę oliwy – wszystko dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Warzywa z kiełbasą przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200°. Przed podaniem posyp parmezanem i udekoruj listkami świeżej bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4