Fasolka szparagowa w sosie sambal oelek
Składniki
300 g fasolki szparagowej
2 szalotki
1 łyżeczka sosu sambal oelek
1 łyżka oleju sezamowego
kilka łyżek oleju do smażenia
1 ząbek czosnku
Opis

Fasolkę oczyść i podziel na małe kawałeczki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć fasolkę i stale mieszając, smaż na dużym ogniu przez kilka minut. Dodaj szalotki pokrojone w piórka, czosnek oraz sos sambal oelek. Następnie smaż całość na umiarkowanym płomieniu przez kolejnych kilka minut, aż fasolka będzie miękka. Dopraw do smaku olejem sezamowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Przystawki
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Desery