Przepisy Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej
Składniki
500 g fasolki szparagowej żółtej
1/3 kostki masła
1/3 szklanki bułki tartej
1 łyżka stołowa soli
1 łyżeczka cukru
przyprawy: pieprz
Opis

Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź. Masło rozpuść na patelni i wsyp bułkę tartą. Podsmażaj przez 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdejmij patelnię z palnika. Dodaj do bułki fasolkę i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszaj. Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
5 miesięcy temu
20 min.
Dania główne
5 miesięcy temu
15 min.
Przystawki
5 miesięcy temu
35 min.
Przystawki