Przepisy Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej

Składniki

500 g fasolki szparagowej żółtej

1/3 kostki masła

1/3 szklanki bułki tartej

1 łyżka stołowa soli

1 łyżeczka cukru

przyprawy: pieprz

Sposób przygotowania

1

Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź.

2

Masło rozpuść na patelni i wsyp bułkę tartą. Podsmażaj przez 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni.

3

Zdejmij patelnię z palnika. Dodaj do bułki fasolkę i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszaj.

4

Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4