Farfalle z pieczarkami i kalafiorem zapiekane w śmietanie
Składniki
100 g makaronu Tesco Kid's Pasta Mini Farfalle
3 duże pieczarki
6 różyczek kalafiora 
100 ml śmietany kremówki
100 g sera żółtego
4 łyżki posiekanej pietruszki
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, pieprz 
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Nie przelewaj zimną woda. Kalafior umyj, podziel na różyczki i gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 5 min. Pieczarki dokładnie umyj i pokrój na ćwiartki. Makaron ułóż w małym naczyniu do zapiekania, podlej go oliwą z oliwek i dopraw przyprawami. Na makaronie ułóż różyczki kalafiora i pieczarki, posól je i popieprz z wiechu, zalej śmietaną i posyp serem. Zapiekaj przez ok. 25 min w temp. 180°. Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Desery