Przepisy Ekspresowe pączki z rusztu
Składniki
50 g cukru
2 łyżki cukru brązowego
1 łyżka zmielonego cynamonu
60 g stopionego masła
4 bułki do burgerów
owoce (truskawki, maliny, borówki... według smaku)
bita śmietana lub lody
Sposób przygotowania
1
W jednej misce wymieszaj biały cukier z cynamonem, w drugiej cukier trzcinowy i roztopione masło.
2
W każdej bułce wytnij okrągłą studzienkę (najlepiej za pomocą foremki do ciastek), by wyglądała jak pączek.
3
Grilluj bułeczki po obu stronach na małym ogniu przez 4 do 6 minut i na krótko przed upieczeniem, posmaruj je słodkim stopionym masłem.
4
Następnie pokryj je cukrem cynamonowym. Podawaj z owocami i lodami lub bitą śmietaną.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Nasza cena

1 / 3

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4