Egzotyczna pieczeń z brzoskwiniami i ananasami
Składniki
800 g udźca wołowego
1 puszka ananasów
1 puszka brzoskwiń w puszce
1 - 2 łyżki margaryny
3 - 4 łyżki oleju
przyprawy: sól, pieprz, goździki
Opis

Wołowinę umyj i natrzyj przyprawami, obsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Ułóż na posmarowanej tłuszczem blasze. W wierzchnią warstwę mięsa powbijaj goździki. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° i piecz przez 40 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 175° i piecz jeszcze przez 30 min. Po upływie tego czasu wyjmij mięso i przełóż na półmisek. Na tę samą blachę ułóż ananasy i brzoskwinie i wstaw do piekarnika na 10 min.

Pokrojoną pieczeń obkładaj owocami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne