Przepisy Dziki łosoś w marynacie z trawą cytrynową

Składniki

3 kawałki fileta z dzikiego łososia

trawa cytrynowa dł. ok. 15 cm

sok z całej limonki

9 plastrów limonki

60 ml oliwy z oliwek

1/2 łyżeczki imbiru

szczypta białego pieprzu

sól

Opis

Oliwę wymieszaj z sokiem z limonki, białym pieprzem i imbirem. Trawę cytrynową rozgnieć i dodaj do marynaty. Rybę posól i włóż do marynaty. Całość zakryj folią i schowaj do lodówki na godzinę. Po tym czasie każdy kawałek ryby zawiń w folię aluminiową wraz z trzema plastrami limonki. Połóż na średnio rozgrzanym grillu. Grilluj przez ok. 20–30 minut. Podawaj z ryżem z curry i świeżym szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4