Dżem z owoców kaki
Składniki
1 kg owoców kaki
500 g cukru
sok z 2 limonek
1/2 łyżeczki cynamonu
Opis

Owoce kaki obierz ze skórki, wytnij pestki. Miąższ pokrój na małe kawałki i włóż do garnka razem z połową cukru, cynamonem i sokiem z limonek. Zagotuj, zmniejsz ogień na średni i gotuj przez ok. 30 min. Następnie dosyp pozostały cukier i gotuj do uzyskania właściwej konsystencji. Gorący dżem przelej do wyparzonych słoików i zakręć na gorąco.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
210 min.
Desery
2 miesiące temu
255 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne