Przepisy Dżem z owoców kaki

Składniki

1 kg owoców kaki

500 g cukru

sok z 2 limonek

1/2 łyżeczki cynamonu

Opis

Owoce kaki obierz ze skórki, wytnij pestki. Miąższ pokrój na małe kawałki i włóż do garnka razem z połową cukru, cynamonem i sokiem z limonek. Zagotuj, zmniejsz ogień na średni i gotuj przez ok. 30 min. Następnie dosyp pozostały cukier i gotuj do uzyskania właściwej konsystencji. Gorący dżem przelej do wyparzonych słoików i zakręć na gorąco.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4