Przepisy Dżem z jabłek i gruszek z rodzynkami

Składniki

1 kg jabłek

1 kg gruszek

1 kg cukru

1/2 szkl. rodzynek

16 goździków

Dodatkowo:

8 małych słoików

Opis

Rodzynki namocz na 2 godziny w ciepłej wodzie, odsącz i umyj. Jabłka i gruszki umyj, obierz, przekrój na ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Owoce zasyp cukrem i pozostaw na 1godzinę. Następnie przełóż na dużą patelnię, dodaj rodzynki i duś wszystko ok. 30 min.

W tym czasie wyparz słoiczki: zalej je wrzącą wodą i wysusz. Podobnie zrób z przykrywkami.
Gorący dżem kładź do słoiczków, pozostawiając od góry ok. 2 cm pustej przestrzeni. Do każdego słoika dodaj po 2 goździki. Zanim szczelnie zakręcisz słoiki, upewnij się, że pokrywki są suche. Następnie gotowy dżem odstaw do góry dnem do ostygnięci. Słoiki przechowuj w zaciemnionym miejscu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4