Przepisy Dżem truskawkowy z mango

Składniki

2 kg świeżych truskawek

2 dojrzałe mango

1/2 kg cukru

sok z jednej cytryny

Opis

Truskawki opłucz i obierz z szypułek. Oczyszczone truskawki przełóż do dużego garnka, zasyp cukrem i odstaw na 2 godziny. Po dwóch godzinach truskawki powinny zacząć puszczać sok. Zmiksuj je dokładnie ręcznym blenderem i postaw na średnim ogniu. Kiedy truskawki się zagotują, zmniejsz ogień i odgarnij powstałą na wierzchu pianę. Gotuj odkryty dżem przez godzinę, od czasu do czasu mieszając od dna.

Po godzinie gotowania dodaj do dżemu obrane i zmiksowane mango. Gotuj jeszcze przez pół godziny. Po tym czasie rozlej wrzący dżem do wyparzonych słoiczków. Dżemy od razu zakręcaj. Im wyższa temperatura dżemu podczas zamknięcia słoika, tym lepiej. Gorące słoiki zostaw do ostygnięcia. Po ostudzeniu przechowuj je w chłodnym miejscu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4