Przepisy Dżem rabarbarowy

Składniki

1 kg rabarbaru
600 g truskawek
400 g cukru
1 cytryna (sok z jednej cytryny)
¼ łyżeczki goździków mielonych

Opis

Rabarbar umyj i pokrój na centymetrowe kawałki. Truskawki umyj i obierz z szypułek. Rabarbar wraz z owocami wsyp do garnka. Dodaj sok z cytryny i cukier. Mieszając zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez godzinę. Po tym czasie odstaw garnek z dżemem na 1 dzień w chłodne miejsce. Następnego dnia dodaj goździki i zagotuj ponownie dżem. Gotuj przez następną godzinę. Gorący dżem przelej do wyparzonych słoików i szczelnie zamknij. Przechowuj w ciemnym miejscu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8