Przepisy Dżem morelowy

Składniki

1 kg moreli 

350 g cukru 

1/2 laski cynamonu 

125 ml wody

Opis

Umyj i wyparz 4–6 słoików 250 ml. Następnie umyj i wypestkuj morele. Wsyp morele do garnka, dolej 125 ml wody i zasyp owoce cukrem. Postaw garnek na niewielkim ogniu i cały czas mieszając, tak żeby cukier się rozpuścił, doprowadź do wrzenia. Gotuj mieszając od czasu do czasu jeszcze przez ok. 1 godzinę. Na 10 min przed końcem gotowania wrzuć do dżemu cynamon. Kiedy dżem osiągnie właściwą konsystencję, wyciągnij cynamon i rozłóż dżem do wyparzonych słoików.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4