Dynie z farszem mięsnym
Składniki
2 dynie Hokkaido 
500 g mięsa mielonego wieprzowego 
1 cebula 
2 ząbki czosnku 
1 puszka pomidorów 
30 ml oliwy z oliwek 
1 łyżeczka suszonego tymianku 
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Dynie dokładnie umyj i przekrój na pół. Łyżką wydrąż środek. Pestki wyrzuć.
2
Posiekaj cebulę i czosnek. Wrzuć na rozgrzaną patelnię.
3
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso mielone. Smaż do momentu, aż cała woda odparuje z mięsa. Dodaj pomidory z puszki, przyprawy i zamieszaj.
4
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wydrążone połówki dyni napełnij farszem i zawiń dokładnie w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godz. i 15 min.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne