Przepisy Dynie z farszem mięsnym

Składniki

2 dynie hokkaido
500 g mięsa wieprzowego mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 opakowanie pomidorów bez skórki
30 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonego tymianku
pieprz czarny mielony
sól

Sposób przygotowania

1

Dynie dokładnie umyj i przekrój na pół. Łyżką wydrąż środek. Pestki wyrzuć.

2

Posiekaj cebulę i czosnek. Wrzuć na rozgrzaną patelnię.

3

Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso mielone. Smaż do momentu, aż cała woda odparuje z mięsa. Dodaj pomidory z puszki, przyprawy i zamieszaj.

4

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wydrążone połówki dyni napełnij farszem i zawiń dokładnie w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godz. i 15 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8