Przepisy Dynie z farszem mięsnym

Składniki

2 dynie Hokkaido 

500 g mięsa mielonego wieprzowego 

1 cebula 

2 ząbki czosnku 

1 puszka pomidorów 

30 ml oliwy z oliwek 

1 łyżeczka suszonego tymianku 

przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

 alt=
1

Dynie dokładnie umyj i przekrój na pół. Łyżką wydrąż środek. Pestki wyrzuć.

 alt=
2

Posiekaj cebulę i czosnek. Wrzuć na rozgrzaną patelnię.

 alt=
3

Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso mielone. Smaż do momentu, aż cała woda odparuje z mięsa. Dodaj pomidory z puszki, przyprawy i zamieszaj.

 alt=
4

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wydrążone połówki dyni napełnij farszem i zawiń dokładnie w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godz. i 15 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4