Przepisy Dynia marynowana

Składniki

​1 kg dyni

1 szkl. octu winnego

50 g cukru

5 goździków

1 płaska łyżeczka estragonu suszonego lub świeżego

10 g soli

1 szkl. wody

ewentualnie cynamon do smaku

Opis

Dynię umyj, obierz, wyjmij pestki i oczyść. Tylko twardy miąższ pokrój w dużą kostkę. Zagotuj wodę z octem, dodaj przyprawy, wymieszaj, aby cukier i sól się rozpuściły. Dynię przełóż do czystych słoików, zalej przygotowaną zalewą do wysokości ok. 2 cm poniżej brzegu słoika. Słoiczki lekko zakręcaj.

Dno dużego garnka wyłóż ściereczką, postaw na niej słoiki i zalej wodą do 2/3 ich wysokości. Gotuj słoiki przez ok. 10 min. Po pasteryzacji PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA nakrętki mocno dokręć. Słoiczki wyjmij i postaw do góry dnem do czasu ostudzenia. Przechowuj słoiki w chłodnym, zaciemnionym miejscu.

Z podanej ilości składników otrzymasz 2 słoiki marynowanej dyni.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4