Przepisy Duszony seler naciowy z orzechami
Składniki
1 pęczek selera naciowego
100 g łuskanych orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Opis

Umyj łodygi selera i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój łodygi selera na półcentymetrowe kawałki. Na patelni rozgrzej mocno oliwę i wrzuć na nią przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zaskwierczy, dodaj pokrojone łodygi selera. Smaż przez chwilę, mieszając patelnią. Pamiętaj łodygi nie powinny się przysmażać na patelni, a raczej dusić.  

Kiedy seler stanie się lekko szklisty, dodaj orzechy i wymieszaj. Dopraw, wymieszaj i zdejmij z ognia. Podawaj na ciepło jako dodatek do grilla.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery