Przepisy Duszony seler naciowy z orzechami

Składniki

1 pęczek selera naciowego

100 g łuskanych orzechów włoskich

2 ząbki czosnku

5 łyżek oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz do smaku

Opis

Umyj łodygi selera i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój łodygi selera na półcentymetrowe kawałki. Na patelni rozgrzej mocno oliwę i wrzuć na nią przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zaskwierczy, dodaj pokrojone łodygi selera. Smaż przez chwilę, mieszając patelnią. Pamiętaj łodygi nie powinny się przysmażać na patelni, a raczej dusić.  

Kiedy seler stanie się lekko szklisty, dodaj orzechy i wymieszaj. Dopraw, wymieszaj i zdejmij z ognia. Podawaj na ciepło jako dodatek do grilla.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4