Przepisy Duszony schab nadziewany morelą podawany w sosie miodowym
Składniki
1 kg schabu wieprzowego bez kości
7 dag suszonych moreli (ok. 12 szt.)
100 ml miodu
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 i ½ szklanki wody
5 łyżek oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Mięso umyj. Przekłuj wzdłuż na wylot końcówką drewnianej łyżki. Powstały otwór wypełnij suszonymi morelami. Z wierzchu mięso natrzyj solą i pieprzem. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°. Schab włóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 50 min. Pod koniec pieczenia podlej 1 szklanką wody. Wyjmij pieczeń z piekarnika. Wywar z pieczeni przelej do garnka. Dodaj miód, dopraw solą i pieprzem. Zagęść sos mąką ziemniaczaną wymieszaną w połowie szklanki zimnej wody. Schab pokrój w plastry i polewaj sosem. Polecamy podawać z ziemniakami z wody, posypanymi drobno posiekanym koperkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
35 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
30 min.
Zupy