Przepisy Duszony schab nadziewany morelą podawany w sosie miodowym

Składniki

1 kg schabu wieprzowego bez kości

7 dag suszonych moreli (ok. 12 szt.)

100 ml miodu

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

1 i ½ szklanki wody

5 łyżek oleju

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Mięso umyj. Przekłuj wzdłuż na wylot końcówką drewnianej łyżki. Powstały otwór wypełnij suszonymi morelami. Z wierzchu mięso natrzyj solą i pieprzem. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°. Schab włóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 50 min. Pod koniec pieczenia podlej 1 szklanką wody. Wyjmij pieczeń z piekarnika. Wywar z pieczeni przelej do garnka. Dodaj miód, dopraw solą i pieprzem. Zagęść sos mąką ziemniaczaną wymieszaną w połowie szklanki zimnej wody. Schab pokrój w plastry i polewaj sosem. Polecamy podawać z ziemniakami z wody, posypanymi drobno posiekanym koperkiem.

Sposób przygotowania

1

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4