Przepisy Duszony karczek z warzywami z gorącego kociołka

Składniki

1 główka kapusty białej (młodej)
60 dag karkówki
3 ziemniaki (młode)
2 papryki żółte
2 marchwie (grube)
1 cukinia (młoda)
1 cebula
4 łyżki musztardy stołowej
1 łyżeczka kminku
4 gałązki tymianku świeżego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Warzywa i mięso pokrój w cienkie plastry. Karczek obtocz w musztardzie, posól i dopraw pieprzem. Tak zamarynowane mięso trzymaj w chłodnym miejscu przez godzinę. Po tym czasie na dnie kociołka wyłóż kilka liści młodej kapusty i zacznij układać składniki warstwowo. Najpierw kapusta, potem plastry mięsa i warzywa: ziemniaki, cebula, marchewka, papryka, cukinia. Warzywa dopraw tymiankiem, kminkiem, solą i pieprzem. Warstwy układaj do skończenia się składników. Wierzch zapiekanki przykryj liśćmi kapusty. Kociołek zamknij przykrywką i włóż do żaru w ognisku na godzinę. Podawaj ciepłe.

Jeśli chcesz, by zapiekanka po wyjęciu nie rozpadła się, wyłóż kociołek folią aluminiową. Dzięki niej przeniesiesz potrawę bez naruszenia warstw.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8