Drobnica smażona z chilli i czosnkiem
Składniki
3 większe drobnice
1 papryczka chilli
3 ząbki czosnku
4 łyżki mąki
olej ok 4 łyżki do smażenia
przyprawy: sól 
Opis

Drobnicę spraw: oczyść z łusek, poodcinaj głowy, dobrze wypłucz. Następnie skrop ryby cytryną, natrzyj solą. Czosnek obierz i pokrój w plasterki, papryczkę wypestkuj i również pokrój w plasterki. 

Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i podsmaż czosnek z papryczką chilli (ok. 3 min). Następnie zdejmij z patelni czosnek i papryczkę i przełóż je do miseczki. Na ten sam olej wrzuć obtoczoną w mące drobnicę i smaż ok. 15 min. Kiedy jej skórka stanie się chrupiąca posyp ją odłożonymi wcześniej czosnkiem i papryczką. Podgrzej chwilkę i przełóż na talerz. Podawaj z pieczywem i cytryną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
155 min.
Dania główne