Przepisy Drobnica smażona z chilli i czosnkiem

Składniki

3 większe drobnice

1 papryczka chilli

3 ząbki czosnku

4 łyżki mąki

olej ok 4 łyżki do smażenia

przyprawy: sól 

Opis

Drobnicę spraw: oczyść z łusek, poodcinaj głowy, dobrze wypłucz. Następnie skrop ryby cytryną, natrzyj solą. Czosnek obierz i pokrój w plasterki, papryczkę wypestkuj i również pokrój w plasterki. 

Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i podsmaż czosnek z papryczką chilli (ok. 3 min). Następnie zdejmij z patelni czosnek i papryczkę i przełóż je do miseczki. Na ten sam olej wrzuć obtoczoną w mące drobnicę i smaż ok. 15 min. Kiedy jej skórka stanie się chrupiąca posyp ją odłożonymi wcześniej czosnkiem i papryczką. Podgrzej chwilkę i przełóż na talerz. Podawaj z pieczywem i cytryną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4