Przepisy Drobnica po rybacku
Składniki
​10 drobnic
2 cebule
5 listków laurowych
1 szkl. oliwy
1 szkl. mąki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Drobnice spraw, umyj i usuń oczy. Cebulę obierz i pokrój w plastry. W wysokiej misce układaj warstwami ryby, pokruszone listki laurowe i cebule. Następnie wstaw do lodówki na ok. 5 godz. Po tym czasie zdejmij z ryby cebulę. Samą rybę posól, oprósz pieprzem, obtocz w mące i usmaż na głębokim oleju na chrupiąco. Podawaj z kawałkami cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
30 min.
Napoje
3 miesięcy temu
60 min.
Napoje