Przepisy Dorsz z Veracruz

Składniki

1 kg filetów z dorsza

1 papryka czerwona (świeża lub marynowana)

10 oliwek nadziewanych papryką

½ kg pomidorów

4 cebule

1 cytryna

2 ząbki czosnku

6 łyżek oliwy

3 łyżki kaparów

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Filety ryby obmyj, pokrój na duże kawałki, natrzyj solą i skrop obficie cytryną.

W rondelku rozgrzej oliwę i dodaj w całości obrane ząbki czosnku. Czosnek wyjmij od razu po jego zarumienieniu się, a następnie na tej samej oliwie podsmaż pokrojoną w plastry cebulę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Dodaj do cebuli. Następnie dodaj kapary, pokrojone w plasterki oliwki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE wszystko razem przez ok. 5 min.

Wysmaruj oliwą żaroodporne naczynie. Na dnie ułóż filety i przykryj je przygotowanymi wcześniej warzywami. Zapiekaj wszystko pod przykryciem przez ok. 30 min. Można także dusić rybę razem z warzywami w rondelku lub ugotować ją na parze i ułożyć na przygotowanym z warzyw sosie.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4