Przepisy Dorsz w sosie winnym

Składniki

2 filety z dorsza

1 cebula

1 marchew

garść różyczek z brokuła

200 ml wytrawnego różowego wina

50 g śmietanki słodkiej

50 g masła

2 łyżki soku z cytryny

1 listek laurowy

cukier

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Filety z dorsza umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, następnie włóż do woreczka i wstaw do lodówki. Cebulę i marchew obierz, umyj, pokrój w grubą kostkę. Warzywa duś wraz z różyczkami brokuła ok. 10 min na 2 łyżkach masła, następnie zalej połową wina.

Filety dorsza wyjmij z lodówki, posól i oprósz pieprzem. Połóż rybę na warzywach, dodaj listek laurowy i duś pod przykryciem ok. 15 min. Jak tylko ryba zmięknie, wyjmij z wywaru i zawiń w folię, aby utrzymać ciepło. Z wywaru wyjmij listek, dolej resztę wina i wygotuj je do 1/3 objętości. Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem oraz cukrem – całość wymieszaj. Rybę ułóż na podgrzanych talerzach i polej sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4