Przepisy Dorsz po japońsku

Składniki

4 filety z dorsza

1 marchewka

1 mały por

kawałek świeżego imbiru lub łyżeczka sproszkowanego

½ szklanki wody

przyprawy: sól

sos:

1 i ½ łyżeczki sosu sojowego

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

½ strączka papryczki chilli

½ filiżanki wody

Opis

Do szerokiego rondla włóż rybę i wlej do niego wodę, tak aby lekko przykrywała filety. Krótko obgotuj dorsza (5-6 min), a następnie odcedź go za pomocą sita.

Pora, marchewkę i imbir umyj, pokrój na kawałki o długości 3 cm, a następnie pokrój je w cienkie paseczki.

Przygotuj sos: połącz wodę z mąką ziemniaczaną, dopraw pokrojoną w drobną kostkę papryczką i wymieszaj wszystko z sosem sojowym. Tak przygotowanym sosem zalej warzywa.

Włóż do rondla rybę, połóż na niej warzywa oblane sosem i gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU pod przykryciem przez ok. 15 min. Podawaj z ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4