Przepisy Dorada zapiekana z pomidorkami i parmezanem

Składniki

2 wypatroszone dorady

sok z 1 cytryny

400 g pomidorków koktajlowych

2 łyżki bułki tartej

100 g sera parmezan

50 ml oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Wypatroszoną doradę dobrze umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie skrop ją sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem z wierzchu i wewnątrz. Do naczynia żaroodpornego wlej oliwę i połóż do niego ryby. Piekarnik nagrzej do 200° i piecz rybę przez 15 min. Obłóż doradę pomidorkami, posyp bułką tartą i zapiekaj przez kolejne 10 min. Kiedy pomidorki zaczną się lekko marszczyć, wyjmij rybę i wraz z pomidorkami ułóż na talerzach. Rybę posyp parmezanem wymieszanym z posiekaną pietruszką. Podawaj z kawałkami cytryny, bułką lub ziemniakami podpiekanymi ze zmiażdżonym czosnkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4