Przepisy Dorada w brzoskwiniach na zimno

Składniki

1 kg dorady
2 papryki czerwone
1 cebula
½ cytryny
1 puszka brzoskwiń (oraz sok z połowy puszki)
500 ml ketchupu łagodnego
½ szklanki mąki pszennej
6 łyżek oleju słonecznikowego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Rybę umyj, oczyść z łusek i wnętrzności. Pokrój rybę w dzwonka. Skrop sokiem z cytryny i posól.

Maczaj rybę w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia. Paprykę, brzoskwinię i cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE  cebulę. Oddzielnie na wolnym ogniu smaż papryki, aż zrobią się miękkie. Przełóż warzywa do większego garnka. Dodaj ketchup, sok z brzoskwiń, brzoskwinie i usmażoną wcześniej rybę. Duś wszystko pod przykryciem przez ok. 15 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Ryba w brzoskwiniach najlepiej smakuje na zimno. Polecamy włożyć danie na 12 godz. do lodówki. Można podawać także na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8