Przepisy Dorada po turecku w świeżych pomidorach

Składniki

1 kg dorady

500 g pomidorów

1 cytryna

½ szklanki mąki

½ szklanki oliwy

2 gałązki tymianku

2 liście laurowe

½ pęczka pietruszki

przyprawy: sól

Opis

Doradę oczyść z łusek, usuń wnętrzności, opłucz dokładnie pod zimną wodą i pokrój w dzwonka.

Przygotuj marynatę: do soku wyciśniętego z cytryny dodaj 2 gałązki tymianku i sól do smaku. 

Mocz rybę w marynacie przez 15 min.  Potem obtocz kawałki ryby w mące i smaż na rozgrzanej oliwie, aż kawałki dorady się zarumienią.

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Uduś pomidory z 2 łyżkami oliwy, liśćmi laurowymi, posiekaną pietruszką i tymiankiem. Dodaj do pomidorów usmażoną rybę i duś pod przykryciem przez ok. 15 min. Przypraw do smaku solą.

Proponujemy podawać z grzankami czosnkowymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4