Przepisy Domowy kisiel rabarbarowy
Składniki
5 łodyg rabarbaru
2 szkl. wody
2 i 1/2 łyżki cukru
1 i 1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Opis

Cztery łodygi rabarbaru umyj, obierz, przełóż do rondelka, zalej wodą, osłódź i gotuj do miękkości ok. 30 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź niewielką ilością wody i dodaj do rabarbaru. Zagotuj. Wyjmij z rondelka rozgotowane części rabarbaru i przelej wywar do schłodzonego naczynia. Pozostałą łodygę rabarbaru umyj, obierz i pokrój na małe kawałeczki, a następnie wrzuć je do kisielu. Kiedy przestygnie, odstaw do lodówki do stężenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
40 min.
Zupy