Przepisy Domowy kisiel rabarbarowy

Składniki

5 łodyg rabarbaru

2 szkl. wody

2 i 1/2 łyżki cukru

1 i 1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Opis

Cztery łodygi rabarbaru umyj, obierz, przełóż do rondelka, zalej wodą, osłódź i gotuj do miękkości ok. 30 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź niewielką ilością wody i dodaj do rabarbaru. Zagotuj. Wyjmij z rondelka rozgotowane części rabarbaru i przelej wywar do schłodzonego naczynia. Pozostałą łodygę rabarbaru umyj, obierz i pokrój na małe kawałeczki, a następnie wrzuć je do kisielu. Kiedy przestygnie, odstaw do lodówki do stężenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4