Przepisy Domowe sezamki

Składniki

1 i 1/2 szkl. białego sezamu

16 łyżek syropu klonowego lub płynnego miodu

Sposób przygotowania

1

Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do 180°. Sezam dokładnie wymieszaj z syropem klonowym lub miodem.

2

Wyłóż masę na papier do pieczenia, przykryj drugim arkuszem i rozwałkuj na grubość ok. 3-4 mm. 

3

Zdejmij papier z wierzchu i pokrój sezam nożem do pizzy. Powstałe rowki zleją się trochę w czasie pieczenia, ale i tak ułatwi to późniejsze krojenie sezamków na kawałki. Rozwałkowaną masę przełóż razem z papierem na blaszkę do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 8-10 min, następnie wyłącz piekarnik zostawiając sezamki do całkowitego wystygnięcia w środku.

4

Wystudzone sezamki pokrój jeszcze raz nożem do pizzy i ściągnij z papieru do pieczenia. Przechowuj w suchym pojemniku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Desery
2 3 4