Przepisy Domowe pizzerinki

Składniki

6 szt. chleb (typu pita)

3 łyżka koncentrat pomidorowy

ser (starty cheddar)

1 szt. cebula czerwona (pokrój na plasterki)

1 szt. papryka zielona (pokrój na plasterki)

3 plasterek szynka (posiekaj)

1 op. słodka kukurydza

Opis

Przygotowanie tych pizzerinek to świetna zabawa z twoim brzdącem, a przy tym ich smak was zachwyci. Pozwól maluchowi wybrać dodatki i pomóż je poukładać.

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej opiekacz. Ułóż chlebki typu pita na wysmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia. Rozprowadź na nich łyżką przecier pomidorowy, sięgając aż po brzegi.

2

Na każdą pizzerinkę dodaj warstwę startego sera, który jest wspaniałym źródłem wapnia. Cheddar to zazwyczaj ulubiony ser wszystkich dzieci.

3

Na wierzchu umieść czerwoną cebulę, zieloną paprykę, szynkę i słodką kukurydzę.

4

Zapiekaj pizzerinki w opiekaczu, do czasu aż będą ciepłe, a ser zacznie bulgotać.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4