Przepisy Domowe paluszki rybne

Składniki

1 kg filetu z dorsza
100 g płatków owsianych
1 jajko
1 cytryna (sok z połowy cytryny)
sól
Panierka
mąka pszenna
2 jajka
kukurydza
Dekoracja
natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Uduś filety.

2

Rozdziel ryby na kawałki i usuń wszelkie ości.

3

Wymieszaj z płatkami owsianymi.

4

Dodaj jajko, sól i sok z cytryny.

5

Przygotuj gęstą mieszanką i odstaw do wychłodzenia na 15 minut.

6

Przygotuj kawałki ryb - uformuj paluszki.

7

Obtocz paluszki w mące, jajkach i bułce tartej. Usmaż. Podawaj z purée ziemniaczanym.

8

Wskazówka: Zamiast smażyć, możesz upiec paluszki w piekarniku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8