Przepisy Domowe paluszki rybne
Składniki
1 kg filetów z dorsza
100 g płatków owsianych
1 jajko
sok z połowy cytryny
sól
Panierka
mąka
2 jajka
kukurydza
Dekoracja
natka pietruszki
Sposób przygotowania
 alt=
1
Uduś filety.
 alt=
2
Rozdziel ryby na kawałki i usuń wszelkie ości.
 alt=
3
Wymieszaj z płatkami owsianymi.
 alt=
4
Dodaj jajko, sól i sok z cytryny.
 alt=
5
Przygotuj gęstą mieszanką i odstaw do wychłodzenia na 15 minut.
 alt=
6
Przygotuj kawałki ryb - uformuj paluszki.
 alt=
7
Obtocz paluszki w mące, jajkach i bułce tartej. Usmaż. Podawaj z purée ziemniaczanym.
8
Wskazówka: Zamiast smażyć, możesz upiec paluszki w piekarniku.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.01-23.01.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4