Przepisy Domowe paluszki rybne

Składniki

1 kg filetów z dorsza

100 g płatków owsianych

1 jajko

sok z połowy cytryny

sól

Panierka

mąka

2 jajka

kukurydza

Dekoracja

natka pietruszki

Sposób przygotowania

 alt=
1

Uduś filety.

 alt=
2

Rozdziel ryby na kawałki i usuń wszelkie ości.

 alt=
3

Wymieszaj z płatkami owsianymi.

 alt=
4

Dodaj jajko, sól i sok z cytryny.

 alt=
5

Przygotuj gęstą mieszanką i odstaw do wychłodzenia na 15 minut.

 alt=
6

Przygotuj kawałki ryb - uformuj paluszki.

 alt=
7

Obtocz paluszki w mące, jajkach i bułce tartej. Usmaż. Podawaj z purée ziemniaczanym.

8

Wskazówka: Zamiast smażyć, możesz upiec paluszki w piekarniku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4