Domowe lizaki
Składniki
200 g cukru
30 ml syropu malinowego
20 ml soku z cytryny
30 ml wody
Sposób przygotowania
1
Silikonowe foremki na babeczki nadziej tuż przy dolnej krawędzi na drewniane patyczki.
2
Do małego garnka wsyp cukier, dolej wody, soku z cytryny i syropu malinowego. Możesz także wykorzystać inne owocowe smaki. Postaw garnek na mały ogień i cały czas mieszając, poczekaj aż cukier się rozpuści.
3
Kiedy cukier całkowicie się rozpuści i masa stanie się jednolita, wypełnij nią przygotowane wcześniej silikonowe foremki. Patyczek powinien być całkowicie zatopiony w słodkiej masie. Po 2 godzinach od wystygnięcia lizaki można już wyciągnąć z foremek. Foremki nadają się do produkcji następnej partii lizaków.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne