Przepisy Domowe lizaki

Składniki

200 g cukru

30 ml syropu malinowego

20 ml soku z cytryny

30 ml wody

Sposób przygotowania

 alt=
1

Silikonowe foremki na babeczki nadziej tuż przy dolnej krawędzi na drewniane patyczki.

 alt=
2

Do małego garnka wsyp cukier, dolej wody, soku z cytryny i syropu malinowego. Możesz także wykorzystać inne owocowe smaki. Postaw garnek na mały ogień i cały czas mieszając, poczekaj aż cukier się rozpuści.

 alt=
3

Kiedy cukier całkowicie się rozpuści i masa stanie się jednolita, wypełnij nią przygotowane wcześniej silikonowe foremki. Patyczek powinien być całkowicie zatopiony w słodkiej masie. Po 2 godzinach od wystygnięcia lizaki można już wyciągnąć z foremek. Foremki nadają się do produkcji następnej partii lizaków.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4