Domowe krówki ciągutki
Składniki
250 ml słodkiej śmietany kremówki 
250 g cukru 
100 g masła
Dodatkowo: 
garść suszonej żurawiny
Sposób przygotowania
1
Śmietanę wymieszaj z cukrem oraz masłem i zagotuj.
2
Gotuj na małym ogniu, aż masa zrobi się brązowa i ciągnąca. Na tym etapie możesz dodać do niej różne dodatki np. suszoną żurawinę.
3
Gotową masę przełóż do płaskiej foremki i odstaw do wystygnięcia i wysuszenia.
4
Zastygniętą masę pokrój na porcje nożem posmarowanym olejem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje