Przepisy Domowe chipsy zapiekane z parmezanem i przyprawione czarnym pieprzem

Składniki

0,5 kg ziemniaków na frytki

50 g sera parmezan

1/2 cytryny

1 l oleju do smażenia

1/4 pęczka szczypiorku

przyprawy: sól, pieprz czarny

dodatkowo: pergamin na tytkę

Opis

Ziemniaki dobrze wyszoruj kuchenną szczoteczką, by pozbyć się piasku. Następnie dokładnie wypłucz je pod wodą. Przekrój ziemniaki na ćwiartki, a te jeszcze na pół (jak na łódki ziemniaczane). Rozgrzej olej do smażenia do temperatury ok. 175°. Aby sprawdzić czy tłuszcz osiągnął dobrą do smażenia temperaturę, zanurz w nim kawałek ziemniaka. Jeśli tłuszcz wzburzy się wokoło, możesz smażyć. Ziemniaki wkładaj na rozgrzany tłuszcz partiami
Usmażone frytki odkładaj w torebkę pergaminową. Porcję ziemniaków posól i posyp świeżo tartym serem parmezan, grubo mielonym pieprzem oraz skórką z cytryny. Używaj świeżo tartego parmezanu – dzięki temu łatwo przyklei się do gorących i chrupiących ziemniaków.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4