Przepisy Domowe cappuccino
Składniki
2 łyżeczki cukru
4 łyżeczki drobno zmielonej kawy
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
1/3 łyżeczki cynamonu
2 łyżki bitej śmietany
1 szklanka wrzątku
1 szklanka mleka
Opis

Wymieszaj cynamon z cukrem waniliowym. Zaparz kawę w jednej szklance wrzątku. Mleko podgrzej razem z cukrem, nie gotuj. Do nagrzanych, wysokich kubków rozlej kawę, dodaj mleko, a na wierzch bitą śmietanę i posyp cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem.

Dla zaostrzenia smaku zamiast cynamonu możesz też użyć szczypty gałki muszkatołowej. Świetnie sprawdzi się też posypanie kawy wiórkami z czekolady. Jeżeli nie masz bitej śmietany, możesz zastąpić ją zmiksowanym mlekiem (zimne mleko miksuj przez około 3 - 4 min).

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne