Domowa pasta z awokado na chlebie z wędzonym łososiem
Składniki
1 awokado
1 limonka
2-3 gałązki kolendry
1/2 papryki czerwonej ostrej
4 kromki chleba pełnoziarnistego
100 g wędzonego łososia
50 g serka mascarpone
przyprawy: sól, pieprz czarny
Opis

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połówkę owocu w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę i obierz owoc ze skóry. Obrane awokado rozgnieć widelcem i wymieszaj z sokiem z limonki. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę i poszarpaną kolendrę. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. 

Kromki z chleba pełnoziarnistego pokrój w trójkąty. Posmaruj pastą z awokado i nałóż na każdą przekąskę wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososia. Dodatkowo dekoracyjnie nałóż kleks serka mascarpone, który podniesie smak przekąski z awokado. Do dekoracji wykorzystaj plasterek papryczki i listek kolendry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Przystawki
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
140 min.
Desery