Przepisy Domowa pasta z awokado na chlebie z wędzonym łososiem
Składniki
1 awokado
1 limonka
2-3 gałązki kolendry
1/2 papryki czerwonej ostrej
4 kromki chleba pełnoziarnistego
100 g wędzonego łososia
50 g serka mascarpone
przyprawy: sól, pieprz czarny
Opis

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połówkę owocu w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę i obierz owoc ze skóry. Obrane awokado rozgnieć widelcem i wymieszaj z sokiem z limonki. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę i poszarpaną kolendrę. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. 

Kromki z chleba pełnoziarnistego pokrój w trójkąty. Posmaruj pastą z awokado i nałóż na każdą przekąskę wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososia. Dodatkowo dekoracyjnie nałóż kleks serka mascarpone, który podniesie smak przekąski z awokado. Do dekoracji wykorzystaj plasterek papryczki i listek kolendry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4