Przepisy Dip ogórkowo-miętowy
Składniki
400 g jogurtu naturalnego
1 ogórek
1/2 pęczka świeżej mięty
1 limonka
przyprawy: sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1
Umytego ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach i odciśnij z nadmiaru wody.
2
Listki mięty oberwane z gałązek drobno posiekaj. Wrzuć wiórki z ogórka i posiekaną miętę do jogurtu.
3
Limonkę wymyj i sparz wrzącą wodą. Połowę skórki zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Następnie przetnij limonkę na pół i wyciśnij sok z jednej połówki. Sok wraz ze startą skórką dodaj do dipu.
4
Dopraw dip solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj. Podawaj najlepiej z mięsami doprawionymi imbirem, curry lub kolendrą.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
40 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
15 min.
Napoje
3 miesięcy temu
20 min.
Napoje