Przepisy Dip ogórkowo-miętowy

Składniki

400 g jogurtu naturalnego
1 zielony ogórek
½ pęczka świeżej mięty
1 limonka
sól
pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania

1

Umytego ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach i odciśnij z nadmiaru wody.

2

Listki mięty oberwane z gałązek drobno posiekaj. Wrzuć wiórki z ogórka i posiekaną miętę do jogurtu.

3

Limonkę wymyj i sparz wrzącą wodą. Połowę skórki zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Następnie przetnij limonkę na pół i wyciśnij sok z jednej połówki. Sok wraz ze startą skórką dodaj do dipu.

4

Dopraw dip solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj. Podawaj najlepiej z mięsami doprawionymi imbirem, curry lub kolendrą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8