Przepisy Dip miodowo-pierniczkowy

Składniki

200 g mascarpone

50 ml śmietany kremówki

30 g ciasteczek „Korzenne Dzwoneczki”

płynny miód (do smaku)

Opis

Ciasteczka przekładamy do malaksera i miksujemy na pył. Przesypujemy ciastka do miski, którą następnie ustawiamy w kąpieli wodnej. Do ciastek dodajemy mascarpone i kremówkę. Miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się dobrze połączą, a dip będzie miał jednolitą konsystencję (jeśli na początku dip się zwarzy, należy podgrzać go bardziej w kąpieli wodnej – nabierze odpowiedniej konsystencji). Na koniec dodajemy miód do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8